“¡Que se vayan a la mier… los catalanes!” Doncs que se n’hi vagin ells!

(El crit)“¡Que se vayan a la mier… los catalanes!”
Doncs, que se n’hi vagin ells!
Per Joan Anguela

“Todos los catalanes son una mierda”. D’aquesta manera ens va qualificar el “senyor” Luis de Galinsoga, director de “la Vanguardia Española”, quan a finals de la dècada dels cinquanta va pronunciar aquesta frase i que va ser escoltada per molta de la gent que sortia de la multitudinària missa de dotze a la què també hi va assistir aquest integrant del feixisme espanyol.

Ara que la ciutadania catalana comença a espolsar-se la por de sobre i comença a reivindicar els seus drets, denunciant tota l’opressió a la què estem sotmesos els catalans, tornen les antigues veus de l’Espanya sempiterna a alçar-se en contra de la Nació catalana.

En aquests moments històrics en què estem immersos, quan la pressió d’Espanya en contra de Catalunya és quasi bé tant forta com a la dictadura, en què l’Estat posa en contra nostra les altres comunitats, és quan els patriotes catalans no hem de defallir. Ens hem de mostrar més ferms, més fets, hem d’assolir la nostra plena personalitat, sense complexos de cap tipus, com a ciutadans de ple dret dins el concert de les nacions democràtiques i civilitzades de la terra. S’ha acabat aquella temença del català acomplexat quan sortia de la nostra terra i s’endinsava més enllà de l’Ebre. S’ha de tenir el cor fort i fer-los veure que som tant com ells mereixedors de dignitat, que si ells són descendents de “hijos de algo”, nosaltres som descendents de llinatges més nobles, nosaltres descendim d’esforçats treballadors de la terra, de laboriosos artesans que construïen amb les mans, de navegants que solcaven tots els mars coneguts, de comerciants que van portar la prosperitat a la nostra terra, d’artistes i de constructors de catedrals, ideades i alçades per gent d’aquí. En definitiva, els catalans som descendents de gent laboriosa i treballadora que sap guanyar-se la vida amb esforç i bonhomia, que fa servir el seu talent per mirar d’aconseguir el desenvolupament de la seva societat amb el seu propi treball sense fer de rèmora com sí que ho fan d’altres. En definitiva, som tant dignes i amb tanta noblesa com els que més ho puguin ser. Però podria ser, que ells foren fills d’un altre “algo”.

L’actual crisi econòmica ha fet que l’Estat espanyol, incapaç de redreçar el rumb socioeconòmic de la població, s’abraoni sobre Catalunya encara amb més instint depredador dels nostres recursos econòmics, perquè en aquests moments tan delicats per a la supervivència de Catalunya, venen uns altres i fent “chirigota de Càdiz” ens envien a la merda amb totes les lletres (“que se vayan a la mierda los catalanes”), perquè el Sr. Duran i Lleida va dir: “els andalusos malgasten els nostres diners guanyats amb la nostra suor i després seuen tot el dia al bar”. L’altre nefast personatge, el Sr. Gregorio Peces-Barba va dir: “ s’hauria de bombardejar Barcelona un altre cop perquè els catalans entressin en calma, i potser hauria estat millor per a Espanya, si ens haguéssim quedat amb Portugal en comptes de Catalunya”.

I així segueixen els insults, un darrera l’altre. La diferència rau en que els mitjans de comunicació espanyols van titllar la frase de Peces-Barba com una broma (“animus jocandi”), mentre que les declaracions de Duran i Lleida eren motiu d’escàndol de les ments benpensants d’Espanya.

Quan es tracta de Catalunya tots els espanyols semblen estar d’acord, perquè a pesar de endur-se el fruit del nostre esforç, som considerats insolidaris, egoistes i cobdiciosos. Doncs si ens tracten així no ens queda més remei que dir-los: que se n’hi vagin ells, que fan més bona barreja!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s