Cornuts…. i pagar el beure

Pastor del Pirineu

Cornuts…. i pagar el beure
Per Joan Anguela

Els indignats de la Plaça de Catalunya han fet diverses manifestacions més, i pel que sembla encara en faran moltes més. Sembla que el moviment va prenent embranzida. Aquests indignats ho són per diversos motius: les hipoteques, la manca de treball, la poca confiança en el futur i un sistema econòmic i financer totalment adreçat a satisfer la cobdícia dels poderosos. Tot plegat fa que la frustració i la desesperança dels indignats no tingui aturador.

Però, no solament està indignat aquest col•lectiu, ara també ho esta el gruix de la ciutadania catalana. Els retalls que ha fet i farà el govern de la Generalitat han acabat d’irritar la societat. Les capes mitjanes i baixes, que són el poble treballador, no entén que una vegada ha pagat tots els impostos directes deduïts de la seva nòmina, els indirectes col•locats en els rebuts del consum domèstic, ara ho tinguin de tornar a fer-ho per segona vegada.

Sabem que la situació és d’extrema gravetat, però d’aquí a que s’hagin de carregar les culpes i la responsabilitat sobre les espatlles de les classes mitjana i treballadora, hi ha un abisme. Perquè, quina classe de polítics són aquests de CIU o abans del tripartit que no tenen el coratge necessari per dir als governants de Madrid que ja n’hi ha prou, que la ciutadania de Catalunya ja no pot estrènye’s més el cinturó, que ja n’està farta d’anar-hi posant calers mentre la resta de l’Estat gaudeix de les mateixes prerrogatives?.

Quina follia és la que mostren els nostres governants, que els impedeix enfrontar-se a la tirania i supèrbia de Madrid?. És per casualitat que ja tenen el seu “modus vivendi” que els ha proporcionat els vots d’aquesta ciutadania que ara resta tan emprenyada?. Si és així, el sistema democràtic, quan menys a casa nostra, és un gran frau de legitimitat.

I no solament són els polítics de CIU els que s’han apoltronat, ho van fer també els del tripartit amb l’agreujant de que aquests van fer el gran forat i quan van deixar els càrrecs, ho van fer de puntetes i per la porta del darrere.

El Sr. Mas, ha dit recentment, que si els indignats ho estan tant, que facin una proposta. Qui es pensa el Sr. Mas que és aquest col•lectiu?. Si el seu gabinet no sap com sortir-ne, com pot esperar que ho faci un grup de ciutadans totalment neòfit en aquestes qüestions d’Estat?. Els hem triat a ells (als polítics) i hem alienat els nostres drets i llibertats per cedir-los a ells, perquè així, d’aquesta manera, fer-los defensors dels nostres drets. Però això sembla que serà del tot inútil.

Quan una societat és en el punt de màxima desesperança i abatiment, com es troba la catalana, quan hi ha atacs per mirar de descompondre-la i de destruir-la, no cal res més que sortir en defensa dels compatriotes, que ja no són solament ciutadans en el sentit més estricte de la paraula, sinó que aquesta ciutadania es transforma en l’element que dona sentit a una Nació, ha arribat l’hora de defensar la Pàtria quan aquesta es troba en perill de desaparèixer.

Els nostres governants són com aquells gossos mastins que suposadament guarden el ramat d’ovelles. Uns gossos imponents, grossos, superbs, que fan respecte, però que quan s’acosten els llops de l’Estat, s’amaguen darrera de les ovelles, temorosos de que els llops els mosseguin.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s