La preocupació dels catalans

Per Joan Anguela
12/05/2011

La greu crisi que pateix l’Estat espanyol i amb major terme Catalunya, fa que els catalans vegin amb preocupació el futur de la societat catalana. Un futur que s’albira d’allò més pesarós, per que a pesar dels missatges d’optimisme que surten dels diferents personatges que poblen l’univers polític espanyol, els ciutadans catalans ja comencen a ser conscients dels enganys d’aquesta catèrvola de gent que només ocupen aquests llocs preeminents que els ofereixen els votants quan van a les urnes i els trien per dotar-se d’uns elements funcionarials amb l’esperança que duguin el país a un estat de benestar social, econòmic i de desenvolupament democràtic que els porti cap un futur de prosperitat continuada.

Però aquest desig legítim de qualsevol ciutadà, a Catalunya se l’ha estroncat de soca-rel. Els catalans em patit fins ara tots els greuges i menyspreus comesos pels governs de la capital de l’Estat, farcits de totes les argúcies que li han permès els seus “alts tribunals”, tots ells compostos per persones que com a mínim havien sigut designades entre les files dels dos partits polítics espanyols majoritaris, moltes de les quals, figures significades dins el més extrem nacionalisme espanyol.

La ciutadania de Catalunya, es veu ara, reclosa en el parany espanyol, per que en aquests moments d’incertesa davant el futur, l’ofec i constrenyiment que ens imposa Espanya és totalment inacceptable per ser del tot insuportable per les butxaques dels contribuents catalans. El ciutadans de Catalunya paga més impostos que els ciutadans espanyols, i per contra, rep menys serveis dels que es pot dir bàsics com ara; medis per l’ensenyament, sanitat, transport, autopistes, beques universitàries, atenció judicial, i un llarg rosari d’altres més menuts però no per això menys necessaris. No obstant, a pesar d’això, quan demanem equitat en el tracte, som titllats de lladres i com a mínim d’insolidaris.

Ara s’ha demanat per part de la majoria de partits del arc parlamentari català en el Congrés espanyol el pagament del fons de competivitat que el govern del Sr. Zapatero va pactar amb el govern del tripartit català en hores del seu mandat. L’acord va ser establert entre la Sra. Salgado, ministre d’hisenda del ganivet espanyol i del conseller d’economia de la Generalitat Sr. Castells. El pacte o acord de finançament consistia en la avaluació del import d’aquest fons per part de la conselleria de la Generalitat.

El Sr. Mas va convocar una cimera econòmica que aplegava eminents personalitats del mon empresarial, econòmic y polític de Catalunya per avaluar la quantia del deute pactat en l’acord de finançament anteriorment esmentat. La xifra que en va sortir era de 1.450 milions d’Euros.

Una vegada el tripartit ha sigut fora del govern, el PSC s’ha omplert la boca dient que recolzaria qualsevol proposta per demanar el compliment de l’acord per tal de fe front a la greu crisi econòmica motivada pel gran dèficit que pateixen les arques públiques. Fins i tot el PSC ho va votar en l’última sessió del Senat.

Quan ara s’ha dut la proposta al Parlament espanyol, el PSC ha votat en contra de la proposta, fent així costat al PSOE, partit dominant de la coalició, en contra dels més que legítims interessos de la ciutadania catalana que esperava veure reduïdes o bé en gran part anul•lades les retallades anunciades pel govern del Sr. Mas.

No ha sigut possible, així doncs, aquesta resolució del Parlament espanyol equival a un augment de la velocitat de caiguda de les esperances de la ciutadania catalana, provocada per un govern espanyol, que l’únic que l’interessa és anorrear la Nació catalana i dur-la als últims extrems de la penúria econòmica per així, de aquesta forma, sotmetre la voluntat, l’orgull, la tenacitat i l’empenta del poble català. Això si, aquesta vegada ho ha fet gràcies a la sinapsi i el sotmetiment d’un partit que es diu català però que en realitat vetlla pels interessos espanyols.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat, Economia, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s